Printed from Lars Martin Myhres homepage - 21-07-2024 13:07:12
 Arkiv"Skjørt og stemningsfullt"

Grimstad Adressetidende
"Helt fra første intense vannglasstone satt publikum dørgende stille i det lille museet på Storegra gård søndag. Det ble et intimt og stemningsfylt møte mellom publikum, musikere, Juni Dahr og kjærligheten."
- av Gro Austenå Berg, Grimstad Adressetidende - 18.11.2009 (oppdatert 18.11.2009)


Du kan også lese anmeldelsen på Grimstad Adressetidende sine hjemmesider her

20091111_grimstadadressetidende

Gammel kjærlighet ruster som kjent ikke, og da Juni Dahr sto i sin enkle hvite kjole og leste fra Hamsuns Victoria, var den fremdeles intens og høyaktuell.


På glass og vann20091111_grimstadadressetidende2
Blant seletøy, gamle reklameplakater og bilder på Storegra fikk publikum møte Victoria, møllerens sønn Johannes og rivalen Otto. Dahr var alle disse på glimrende vis, og hun ga teksten og de unges følelser for hverandre liv underveis gjennom mimikk og tonefall, godt hjulpet av musikken som til tider kommenterte, men også skapte stemning alene.
Lars Martin Myhre står bak komposisjonen og fremførte denne i samspill med Terje Johannesen og Jon Rosslund. Sistnevnte spilte blant annet på glass og laget musikk av vann, noe som også var med på å gjøre forestillingen visuell for dem som satt så langt fremme at de kunne se.Tok fokus
Det var musestille i lokalet hele veien, og godt var det, for mye lyd kunne fort ha ødelagt stemningen. Men også det visuelle kan forstyrre, og da den ene musikeren drakk fra en ølflaske flere ganger underveis, kunne nok det ta fokuset bort fra opplevelsen for noen. Nå er vi ikke imot alkoholholdige drikkevarer, men i en forestilling som denne, så skjør og vakker, kunne ølen godt vært åpnet i etterkant. For de opptredende hadde god grunn til å være fornøyd med egen prestasjon.
Opplevelsen holdt likevel den halvannen time forestillingen varte, og ca. 100 publikummere tuslet nesten litt øre ut i høstmørket.Egen ku
Konsertforestillingen ble laget for noen år tilbake, men er nå funnet frem igjen i forbindelse med hamsunåret. Den har ikke vært i Grimstad tidligere, men det har Dahr blant annet som Jeanne d’Arc i Fjæreheia, men også på Storegra i Markens Grøde.
– Vi hadde et vellykket prosjekt med Markens Grøde, sier hun og forteller smilende at hun til og med har en ku på båsen på Storegra som hun får postkort fra.

 
Utviklet av Atilla Moen-Duran