Printed from Lars Martin Myhres homepage - 21-07-2024 13:07:36
 ArkivTyske Gabriele Haefs anmelder "Hans Majestet"

Fantastisk anmeldelse av «Hans Majestet» fra tyske FOLKmagazin: "Nok en gang: Lars Martin Myhre er i storform – med mange medvirkende, med et mangfold av instrumenter og alle slags stilretninger. Rett og slett genialt."
- av Gabriele Haefs - 14.01.2017 (oppdatert 14.01.2017)

FOLKmagazin

Lars Martin Myhre

hans_majestet_534Når en stor musiker og visesanger gir seg selv og fansen en CD i forbindelse sin 60- års dag, når han har et nærbilde av seg selv på coveret og i tillegg kaller CD-en «Hans Majestet» er det nærliggende å tro at også han har blitt stormannsgal. Det har han ikke blitt, men som vanlig har Myhre «en rev bak øret».
Vi snakker her om Lars Martin Myhre, og som vanlig når det gjelder ham, snakker vi bare om superlativer. Majesteten er ikke ham, men derimot Hans Majestet Tilfeldighet – han som til stadighet spenner bein på oss, og som tittelsporet på denne CD-en er tilegnet. «Majestetsangen», som Lars Martin synger i duett med Linda Kvam, fester seg i øret umiddelbart, og forblir i hodet i dagevis.

Typisk for denne CD-en: I det vedlagte tekstheftet tar Lars Martin til motmæle mot sin landsmann Henrik Ibsens påstand om at «sterkest er den mann som står helt alene». Dette stemmer på ingen måte ifølge Myhre – det er derimot gjennom samarbeid med gode venner man kan klare å få til noe meningsfullt. Og på denne CD-en er det så mange venner at man knapt kan telle dem (Myhre kan).
Alle låtene har blitt til gjennom et nært samarbeid med tekstforfatter Ingvar Hovland, noe som også stemmer med Myhres filosofi, og viser at Ibsen ikke hadde peiling.

Nok en gang: Lars Martin Myhre er i storform – med mange medvirkende, med et mangfold av instrumenter og alle slags stilretninger. Rett og slett genialt.

Gabriele Haefs

Lars Martin Myhre
Hans Majestet. Grammofon
http://www.larsmartinmyhre.no

Oversatt fra tysk av Beate Stavnar

PDF-utgave her


 
Utviklet av Atilla Moen-Duran