Printed from Lars Martin Myhres homepage - 21-07-2024 15:07:35
 ArkivKårner Kafé på Oslo Nye!

Så utrolig gøy! "Kårner Kafe" på Oslo Nye - Teaterkjeller`n.
- av Lars Martin - 23.04.2018 (oppdatert 25.04.2018)

kaarnerkafe_spplanLars Martin skriver videre
Fra 16. oktober spiller Ingvar Hovland og jeg vår konsertforestilling om livet på den brune puben, "Kårner Kafe" på Oslo Nye, Teaterkjeller`n. Det er bare å bestille. "Trøstesang" er selvfølgelig med i "Kårner". Se video.

Dette blir i det hele tatt en strålende høst - i september drar jeg på tre ukers turne hvor jeg har har med meg Perry Stenbäck. Vi skal bl.a. til Kristiansand, Lillesand, Bryne, Risør, Egersund, Trondheim, tre konserter i Danmark, Drammen, Oslo, Tønsberg, Kongsberg og Fredrikstad. Komplett turneliste kommer om noen dager. Og før det, mange flotte konserter i vår og i sommer. Info kommer.

http://oslonye.no/karner-kafe/

myhre_hovland


Om livet på den brune puben

(Hentet fra teaterets hjemmeside)

To av våre største «opphavere» – Ingvar Hovland og Lars Martin Myhre – framfører sin konsertforestilling Kårner Kafe. Her presenterer de oss for sitt eget lille univers, skapt omkring en særdeles brun kneipe beliggende på et hjørne et eller annet sted i kongeriket Norge.

Her møter vi en del av stamgjestene; et rufsete og slitent klientell – men tidvis likevel med adskillig livsvilje. «Kongen på haugen» er den lett kriminelle og tungt arbeidsskye Frivoll. Der andre strør om seg med livsmotto som «grip dagen!», er Frivoll mer for å «ta kvelden». Vi møter Josse, en gang i tiden kjent som presten Johannes, dikteren Fred, den konkursrammede Direktøren, den havarerte Chiefen og deres alles Britta Blomme. Over dem alle våker stedets innehaver Erna, med et omsorgsfullt blikk og en stor romslighet – både i forhold til sine gjester og til skjenkeloven. Myhre og Hovland presenterer oss for stamgjestenes sorger og gleder, med varme og humor og uten moralsk pekefinger. I salig Bellmanns ånd, men anno vårt eget århundre.

Ingvar Hovland og Lars Martin Myhre står bak en rekke låter i Den norske sangboka, enten sammen, eller i samarbeid med andre, som for eksempel Vamp, Odd Børretzen mfl. Låter som Månemannen, På bredden, Noen ganger er det all right, Måkene, Vintersang, Trøstesang, Hun lignet på en som var pen og mange, mange andre. Mange av låtene i Kårner Kafe er spilt inn på Lars Martin Myhres soloplater.

Ingvar Hovland: En av våre fremste tekstforfattere. Jobber bl.a. med Vamp, Elle Melle, Trond Granlund, Rita Eriksen, Eigil Berg, Lars Martin Myhre og veldig mange flere.

Lars Martin Myhre: Artist, komponist, produsent. Har deltatt på nærmere 70 plater, både soloalbum og i samarbeid med folk som Odd Børretzen, Arild Nyquist, Palle Mikkelborg og Halvdan Sivertsen. Han har mottatt fire Spellemannpriser pluss tre nominasjoner og ble nylig tildelt Alf Prøysens ærespris. 

Spilles i Oslo Nye Teaterkjeller’n fra 16. oktober 2018
 
Utviklet av Atilla Moen-Duran